PKP Intercity анонсували новий розклад на 2024 рік - він включає більше міжнародних поїздів та додаткові рейси з Варшави. Завдяки прямому поїзду до Мюнхена можна буде вирушити до Альп.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Warsaw.

Розклад PKP зміниться 10 грудня.

Він буде діяти практично весь 2024 рік, хоча, можливо, будуть деякі коригування в наступні місяці.

Зокрема, PKP Intercity анонсували 11 додаткових міжнародних поїздів (всього 63). Більше поїздів курсуватиме із Варшави, Кракова, Білостока, Ополе, Лодзі, Вроцлава та Жешува.

На шляху до Закопану на мандрівників чекає сенсаційна зміна. У попередні роки поїзди туди ходили лише під час різдвяних та зимових канікул, а також під час літніх канікул. З 22 грудня, напередодні Різдва завдяки завершенню чергового етапу модернізації шляхів вони курсуватимуть щодня.

Найшвидший поїзд із Варшави дістанеться Татр за 4 години та 53 хв. Крім того, є ймовірність, що він прибуватиме прямо до центру Закопане, а не на майданчик за 2 км від центру.

PKP Intercity також запустять нові міжнародні поїзди. З 10 грудня з'явиться новий маршрут із Кракова через Катовіце, Ополе та Вроцлав до Берліна. Варшаву зі столицею Німеччини з'єднають чотири експрес-поїзди на день, а дорога найшвидшим із них займе 5 годин та 21 хвилину.

Потяг "Шопен", який зв'язав Варшаву з Віднем, буде продовжено. З 10 грудня цей нічний поїзд вирушить через Прагу та Відень до Німеччини. Остання станція - Мюнхен, де можна буде пересісти на поїзд до Альп.