Європейський інвестиційний банк виділить 30,7 млн євро, підкріплені гарантіями ЄС, на покращення муніципальної інфраструктури та міського громадського транспорту, зокрема, у Києві, Одесі та Львові.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію представництва ЄС в Україні.

Фінансування включає 22 млн євро на закупівлю екологічно чистих автобусів і трамваїв, вироблених українськими компаніями. 

Решту 8,74 млн євро спрямують на підтримку ключових муніципальних проєктів, як рекультивація сміттєзвалища та управління твердими побутовими відходами у Львові, впровадження енергоефективних заходів у дитячих садках Сум, а також покращення систем водопостачання та водовідведення у Луцьку.

"Ця підтримка є частиною пакетів Екстрених заходів солідарності з Україною від ЄІБ, у межах яких з 2022 року Україна вже отримала 1,7 млрд євро", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці кошти підкріплені гарантією ЄС і покликані покращити муніципальну інфраструктуру країни та міський громадський транспорт, а також зобов'язанням щодо подальшої фінансової підтримки до кінця року.

"Виділене фінансування у розмірі 30,7 млн євро буде спрямоване на вирішення нагальних потреб із модернізації таких українських міст, як Київ, Одеса, Львів, Луцьк та Суми, щоб забезпечити сталу мобільність і задоволення життєво важливих інфраструктурних потреб цих муніципалітетів", - додали в представництві ЄС в Україні.