Гірничодобувна компанія Rio Tinto очікує відвантажити 323-338 млн тонн залізної руди зі своїх шахт в регіоні Пілбара (Західна Австралія) у 2024 році, проте видобуватиме більше руди із низьким вмістом заліза.

Про це пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр.

Плановий показник на 2023 рік не змінився, і становить 320-335 млн тонн.

Компанія попередила, що рівень продажів її низькосортної продукції (SP10) у поточному році досягне 45-50 млн т, або 13-15% від загального обсягу продажів руди в Західній Австралії. Для порівняння, торік цей показник становив 35,42 млн т, або 11% від загального обсягу продажів.

У січні-червні 2023 року на продукцію із низьким вмістом заліза припало 10% продажів залізної руди Rio Tinto в Західному регіоні.

Наразі компанія працює над наступними проектами заміни шахт, аби підвищити середній вміст заліза у продукції у структурі продажів. Проте це залежить від термінів схвалення запланованих ділянок видобутку. Вони стали більш тривалими, збільшившись із трьох років у 2018-му до приблизно чотирьох років, повідомив виконавчий директор компанії з видобутку залізної руди Саймон Тротт.

Окрім того, Rio Tinto проводить масштабне дослідження спільного підприємства Rhodes Ridge, яке, за словами Тротта, є найкращим нерозробленим проєктом у Пілбара - воно буде завершене у поточному році.