У Китаї введено в експлуатацію високошвидкісну залізницю через море, швидкість руху поїздів якою досягає 350 км/год. Вона з'єднує міста Фучжоу та Сямень на західному березі Тайванської протоки.

Про це пише ЦТС з посиланням на Сіньхуа.

З міста Фучжоу, адміністративного центру провінції Фуцзянь, вирушив швидкісний потяг "Фусін", що ознаменувало відкриття руху по лінії ПЗЗ Фучжоу-Сямень-Чжанчжоу завдовжки 277 км.

За повідомленням корпорації China State Railway Group Co., Ltd, це перша в Китаї високошвидкісна залізниця через море, де проектна швидкість руху поїздів сягає 350 км/год.

В компанії зазначають, що з залізниці відкривається захоплюючий краєвид на море, оскільки 19,9 км її ділянки прокладено над морем. Вона перетинає три прибережні затоки - затоку Цюаньчжоувань, затоку Мейчжоувань і затоку Аньхайвань - мостами, які, за словами інженерів, було надзвичайно складно побудувати.

"Під час будівництва цієї залізничної лінії виникли майже всі проблеми, з якими стикалися при здійсненні попередніх проектів високошвидкісних залізниць - сильні вітри, високі хвилі, глибоководдя та корозійність морського середовища", - зазначив Лі Пінчжо, керівник проекту компанії China Railway Siyuan Survey and Design Group Co., Ltd., яка займалася проектуванням цієї залізниці.