Рада директорів іспанського національного залізничного оператора Renfe ухвалила рішення рекомендувати дочірню компанію MSC Medlog як потенційного стратегічного партнера для свого вантажного бізнесу Renfe Mercancías.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Рішення ще має схвалюватися Урядовою комісією з економічних питань, а потім Радою міністрів. Тим не менш, воно запускає початок процесу комплексної перевірки due-diligence, що передбачає передачу управлінського контролю над компанією, за винятком військових перевезень та діяльності, пов'язаної із забезпеченням національної безпеки.

Тендерні процедури щодо приватизації контрольного пакету Renfe Mercancías розпочалися минулого року. На першому етапі було подано близько тридцяти заявок, на другому список претендентів було скорочено до трьох, якими стали три найбільші глобальні контейнерні корпорації MSC, CMA CGM та Maersk.

Периметр угоди ще визначено. Renfe належить 20% акцій інтермодального оператора Transfesa, контроль над яким у 2007 році викупила Deutsche Bahn, і 38% спеціалізується на перевезенні автомобілів компанії Semat.

Renfe Mercancías завершила 2022 рік зі збитком у 38 млн євро.