Maersk Line продав свій підрозділ US Marine Management (USMMI), пов'язаний із державними військовими контрактами США, американській компанії Maritime Partners. Угода, окрім іншого, включає продаж танкерів під прапором США.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Угода з продажу активів отримала схвалення ключових військових зацікавлених сторін: Морської адміністрації США (MARAD), Військового командування морських перевезень (MSC) та транспортного командування США (TRANSCOM).

USMMI спеціалізується на фрахтуванні танкерів і суден військового забезпечення під прапором США для потреб Військово-морського флоту, а також експлуатації та технічного обслуговування суден, що належать уряду США.

В даний час USMMI керує п'ятьма судами під прапором США. 

Компанія також має контракт на обслуговування навчальних плавзасобів армій США та Японії. Крім того, USMMI за угодою з Морською адміністрацією США до кінця року має придбати танкер-продуктовоз типу MR.

Для Maritime Partners це друге придбання на ринку США за останні кілька місяців. Нещодавно компанія уклала угоду з купівлі бізнесу компанії AMSC, якій належать 9 танкерів-продуктовозів.

Таким чином, Maersk Line продовжить експлуатувати 20 контейнеровозів і три ро-ро судна під прапором США.