Судно Resilient Africa, яке є одним з двох перших балкерів, які зайшли до одного з портів Великої Одеси під завантаження зерном вперше після припинення дії зернової угоди, досягло турецьких територіальних вод та станом на 9:00 21 вересня знаходиться на підході до Босфору.

Як передає ЦТС, про це свідчать дані сервісів моніторингу руху суден.

Screenshot - 21_09_2023 , 9_18_20

Нагадаємо, що Resilient Africa та Aroyat - перші судна, які скористалися тимчасовим коридором у Чорному морі, оголошеним Україною, на вхід до українських портів. До цього п’ять суден, що з початку повномасштабного російського вторгнення залишалися в портах Одеса і Південний, скористалися коридором на вихід.

Screenshot - 21_09_2023 , 9_10_56

Планувалося завантаження на судна 20 тис. т пшениці для доставки до країн Африки та Азії.

Балкер Aroyat наразі залишається в порту Чорноморськ.

"Після використання тимчасового коридору для виходу заблокованих через російську агресію суден з портів Одеси, Чорноморська та Південного, балкери Resilient Africa та Aroyat підтвердили готовність скористатися маршрутом на вхід до порту Чорноморськ... Судна знаходяться під прапором Палау, а їх екіпаж складається з громадян Туреччини, Азербайджану, Єгипту та України", - повідомляв раніше віце-прем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.