Європейський інвестиційний банк розглядає можливість надання 220 млн євро на фінансування проєктів з відновлення критичної інфраструктури України.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Кошти підуть на відновлення доріг і мостів.

Зазначається, що голова Агентства відновлення Мустафа Найєм і керівник Групи управління проектами Вадим Ноздря зустрілися з представниками Європейського інвестиційного банку, щоб обговорити фінансування.

На зустрічі обговорили прогрес реалізації спільних проектів. Зокрема, проєкт розвитку трансʼєвропейської транспортної мережі, який стосується будівництва та ремонту доріг у шести регіонах України.

Відповідно до угоди, підписаної у червні 2023 року, ЄІБ надав понад 50 млн євро грантових коштів ЄС, доступних в межах Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу (NIP), на закупівлю модульних мостів. Це тимчасові споруди, "швидка допомога" для регіонів, які найбільше постраждали від російської агресії. Вони поліпшать логістику між населеними пунктами і регіонами.

Окрім ЄІБ, який є одним із ключових міжнародних партнерів України у відновленні критичної інфраструктури, Агентство співпрацює зі Світовим банком, USAID, а також Європейським банком реконструкції і розвитку. "Це найбільші міжнародні партнери, з якими Агентство працює над чотирма пріоритетними напрямами: прифронтова інфраструктура, зруйноване війною житло, пункти пропуску на кордонах і дороги до них, критична інфраструктура - вода, енергетика, мости", - йдеться в повідомленні.