Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна остаточно вирішила не відкривати кордони для імпорту українського зерна.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Польща не дозволить затопити нас українським зерном. Незалежно від того, яким буде рішення чиновників Брюсселя, ми не відкриємо наших кордонів", - йдеться в заяві прем'єра в соціальній мережі.

У відео до твіту Моравецький наголосив, що зараз Євросоюз визначається з тим, чи зберігати для Польщі та інших сусідів України тимчасове ембарго на імпорт українського продовольства, запроваджене навесні. "Я вам скажу, чим це закінчиться: ми не відкриємо кордон. Вони мають на це зважати, бо тільки полякам вирішувати, який вигляд матимуть справи в нашому власному домі", - сказав він.

15 жовтня 2023 року в Польщі мають відбутися чергові парламентські вибори для обрання всього складу сейму та сенату, тому риторика місцевих політиків скерована на те, щоб вдовольнити очікування виборців.

Раніше єврокомісар із сільського господарства Януш Войцеховський заявив, що очікує на продовження заборони на імпорт українського зерна до ЄС.