Європейська комісія схвалила прийняту в Італії програму підтримки покупців нового вантажного рухомого складу. Ініціатива вартістю 125 млн євро реалізується в рамках національного плану відновлення та сталого розвитку (National Recovery and Resilience Plan).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Ця програма спрямована на оновлення парку рухомого складу, що використовується у вантажних перевезеннях, що має сприяти перерозподілу вантажопотоків з автомобільного транспорту, підвищенню ефективності та безпеки перевезень, економії енергетичних ресурсів та скороченню викидів, що забруднюють довкілля.

Покупці нових вагонів та локомотивів отримають підтримку у вигляді прямих грантів, що покривають до 30% вартості нових одиниць за умови, що з експлуатації виводиться така сама кількість одиниць старого рухомого складу такого ж призначення.

Якщо нові локомотиви купуються не для заміни експлуатованих машин, а для збільшення чисельності парку, підтримка обмежується 20% витрат за їх покупку.

Програма поширюється на операторів вантажних перевезень та орендодавців рухомого складу, що використовується на території країни, та діє до кінця 2025 року.