Іспанський оператор залізничної інфраструктури Adif оголосив про успішне завершення тестування системи відстеження вантажів у рамках впровадження національної платформи управління мультимодальними перевезеннями SIMPLE, яка почне працювати з початку наступного року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

SIMPLE - загальнонаціональна платформа, що розроблялася за участю Adif, національною адміністрацією портів та Міністерством транспорту, покликана забезпечити ефективну взаємодію між різними видами та вузлами вантажоперевезень через всебічний обмін цифровими документами, даними та інформаційними потоками, доступна для всіх учасників ланцюжка поставок.

Система відстеження та управління залізничними контейнерними перевезеннями Altia Control Tower інтегрована з SIMPLE та є першою на іспанській мережі.

Altia Control Tower фіксує кожну подію з контейнером. Тестування системи проводилося протягом семи місяців стосовно вантажів, що доставляються на маршруті з порту Альхесірас у вантажний термінал Сарагоса Плаза, що належить Adif.

Директор проекту Altia Control Tower Яго Родрігес-Кінтана зазначив, що успішне завершення тестування є важливою віхою в історії національної індустрії мультимодальних перевезень, оскільки це перша система з відстеження вантажів на залізницях країни.

Заступник комерційного директора Adif Хав'єр Гарсіа Фортеа додав, що система сприятиме підвищенню ефективності планування завантаження та розподілу потужностей національної термінальної мережі.