З заводу Alstom у Сьюдад-Саагуні (муніципалітет Тепеапулько в мексиканському штаті Ідальго) було відправлено чотири вагони для формування першого поїзда конфігурації Xiinbal з місцями для сидіння, призначеного для експлуатації у залізничному коридорі Tren Maya, що будується в Мексиці.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Alstom побудує 31 поїзд такої конфігурації в рамках контракту, підписаного у травні 2021 році.

Постачання всіх 219 вагонів для формування 42 поїздів конфігурацій Xiinbal, Janal (з вагонами-ресторанами) та P'atal (зі спальними місцями) Alstom планує завершити до кінця 2024 року.

Вагони перевозили на спеціальних платформах автомобільними дорогами на відстань 1943 км. Зараз вони прибули до депо Канкун для складання першого поїзда та наступних випробувань його систем перед проведенням тестових пробігів.

Alstom оснастить вагони обладнанням системи HealthHub для моніторингу стану поїздів та організації запобіжного технічного обслуговування, а також задіє діагностичний портал TrainScanner.

Нагадаємо, Tren Maya - це проект зі створення залізниці протяжністю 1525 км у Мексиці, яка перетинатиме півострів Юкатан. Проект спрямований на об'єднання туристичних напрямків на Юкатані, зокрема історичних місць майя, від яких він отримав свою назву. У 2021 році на маршруті будівництва залізниці у Мексиці експерти та археологи виявили руїни майже 2500 доіспанських будівель та 80 поховань.