Управління порту Барселони відновило проведення тендеру на будівництво та експлуатацію майбутнього круїзного терміналу G, який буде зведено на причалі Адосат.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

У листопаді 2022 року рада директорів на засіданні схвалила проведення тендеру, однак у березні цього року після аналізу технічних вимог, виконаного спільно з потенційними підрядниками, його було припинено.

На даний момент зацікавленість в участі у проекті висловили дві компанії: Catalonia Cruise Terminal C, S.L., що належить круїзній групі Royal Caribbean, та спільне підприємство за участю судноплавних компаній Norwegian Cruise Line, Viking Ocean Cruises та Virgin Cruises.

У концесію майбутньому оператору терміналу буде передано територію площею понад 54 тис. кв. м та причальну лінію завдовжки 450 м, що дозволить приймати круїзні лайнери завдовжки до 400 м.

Технічні умови тендеру також передбачають впровадження під час будівництва сучасних екологічних технологій. 

А всі судна, збудовані після 2010 року, при заході в порт повинні мати можливість отримувати постачання від берегової електромережі з використанням систем OPS, які будуть встановлені на причалі Адоссат. Судна, пришвартовані до причалу, також зможуть бункеруватися ЗПГ.