Оператор міського транспорту Мілана Azienda Trasporti Milanesi (ATM) уклав з компанією Stadler рамкову угоду про постачання до 50 вагонів низькопідлогових трамвая сімейства Tramlink, включаючи розширену гарантію на 5 років.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У рамках угоди оформлено перше замовлення на 14 п'ятисекційних вагонів, які мають бути доставлені до 30 червня 2026 року.

Постачання рухомого складу фінансується з бюджету національного плану відновлення та сталого розвитку (PNRR).

Stadler виготовить для оператора ATM до 25 трисекційних, довжиною 25 м вагонів і до 25 - п'ятисекційних, довжиною 35 м. Перші аналогічні тим вагонам, які поставляються компанією Stadler в рамках попередньої рамкової угоди на суму 172,6 млн євро, підписаної в 2020 році. Перший з них прибув до Мілана у грудні 2022 року і в даний час проходить випробування на мережі.

П'ятисекційні трамваї з двома кабінами управління відрізняються просторими салонами, в них передбачені дві зони для пасажирів-інвалідів. Чотири двері з кожного боку прискорять посадку та висадку пасажирів.

Вагони Tramlink оснащені інноваційними візками, що забезпечують плавність ходу та низький рівень шуму під час проходження кривих малого радіусу.

У нових вагонах трамваю пасажири отримають високий рівень безпеки та комфорту. Ергономічна конфігурація кабіни забезпечує водію покращений огляд. Вагони трамвая Tramlink обладнані засобами запобігання зіткненням та камерами відеоспостереження без сліпих зон.