Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить до Групи Світового банку, сприятиме в модернізації та збільшенні флоту Українського Дунайського пароплавства. Відповідна угода про співпрацю була підписана сьогодні у Лондоні в рамках міжнародній конференції з відновлення України Ukraine Recovery Conference.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на УДП.

"ІFC підтримує український уряд у мобілізації приватних інвестицій, у тому числі через такі проекти, як проект з Українським Дунайським пароплавством для модернізації його флоту та підвищення стійкості транспортного сектору та експортного потенціалу України", - прокоментував підписання угоди Альфонсо Гарсіа Мора, віце-президент IFC у Європі, Латинській Америці та Карибському басейні.

Керівник УДП Дмитро Москаленко, зі свого боку відзначив, що співпраця з IFC полягатиме не лише у залученні інвестицій в розпочату програму модернізації та розширення флоту. УДП ставить за мету дотримання високих стандартів IFC щодо корпоративної політики, комплаєнсу та фінансової прозорості.

photo_2023-06-21_18-50-00

Як повідомлялося раніше, проектна команда IFC розглядає Дунай як одну з важливих складових продовольчої безпеки та економічної інтеграції України з ЄС.

В Українському Дунайському пароплавстві з цього приводу відзначають: "Дунай - це глобальний транспортний коридор: альтернативний напрям експорту української агропродукції, прямий та найбільш дешевий та екологічний доступ до європейського ринку. Наявність сильного українського гравця має сприяти розширенню можливостей логістичної екосистеми Дунаю".

Про очікувану суму залучених інвестицій сторони наразі не повідомляють.

Нагадаємо, в липні 2022 року в інтерв’ю ЦТС Дмитро Москаленко повідомляв, що на той момент УДП оперувало 200 баржами. В середньостроковій перспективі кількість барж в складі флоту Українського Дунайського пароплавства планувалося збільшити до 220-225 одиниць.

Читайте також Українське Дунайське пароплавство розпочинає масштабний ремонт першого морського судна (фото)