Компанія Alstom представила дизайн-проект приміського електропоїзда сімейства Coradia Stream підвищеної місткості, розробленого на підприємстві в Барселоні на замовлення іспанського національного оператора Renfe.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Згідно з укладеними у березні 2021 та грудні 2022 року контрактами загальною вартістю близько 1,8 млрд євро Alstom виготовить 201 шестивагонний поїзд, забезпечить постачання запасних частин та технічне обслуговування 56 одиниць протягом 15 років.

Кожен поїзд, що включає чотири низькопідлогові та два двоповерхові вагони, може перевозити понад 900 пасажирів, що на 20% більше, ніж експлуатовані поїзди сімейства Civia.

Нові поїзди відповідають вимогам доступності для громадян з обмеженою мобільністю, у них передбачені місця для пасажирів на інвалідних кріслах, а також багатофункціональні зони для перевезення дитячих візків, велосипедів та багажу. Дванадцять дверей з кожного боку поїзда прискорять посадку та висадку пасажирів.

Процес випробувань і сертифікації перших трьох поїздів почнеться у 2024 році, після чого Alstom приступить до серійного виробництва 198 одиниць.

Новий рухомий склад призначений для приміських сполучень Cercanías Барселони та Мадрида.