До західних прикордонних переходів України станом на 14 червня прямують 9002 вагони. Про це йшлося під час наради представників АТ "Укрзалізниця" та ринку аграрних перевезень.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

За поточний місяць черга у напрямку західних прикордонних переходів скоротилася на 1763 вагони.

Вагонів із зерновими у загальному накопиченні наразі 1091. Це на 336 одиниць менше, ніж станом на 31 травня.

Найбільша кількість вагонів із зерном прямує до прикордонного переходу з Польщею Ізов-Грубешув (243 одиниці), трохи менше, 217, - до стику Вадул-Сірет-Дорнешти (Румунія). На словацький перехід Чоп - Чієрна над Тісоу прямують 169 вагонів, а на Дяково-Халмеу (Румунія) та Мостиська ІІ - Медика (Польща) рухається по 141 вагону.

Водночас фіксується зростання передачі вагонів через прикордонні переходи. Так, за червень показник зріс на 90 вагонів, до 1743 одиниць на добу. Позитивна динаміка спостерігається і щодо передачі зернових - збільшення на п’ять вагонів, до 328 одиниць на добу.

Окрім того, на деякі стики наразі немає вагонів із зерновими вантажами. Серед них: Ужгород-Матевці (Словаччина), Сокиряни-Окниця та Серпневе-1 - Басарабяска (обидва - Молдова).

Рк тому, станом на 16 червня 2022-го, накопичення вагонів у напрямку західних прикордонних переходів перевищувало 42 тис. одиниць.