В єгипетській Александрії побудували нову десятисмугову автомагістраль прямо посеред пляжу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Мiddleeasteye.

Влада краіни заявляє, що будівництво має полегшити транспортний рух у східній частині Александрії, одного з головних міст Єгипту, проте місцеві жителі вже назвали спорудження естакади так близько до пляжу "злочином проти Єгипту".

Проект під назвою Sadat Bridge стартував влітку 2022 року в районі Монтаза, розташованому на сході Александрії. 

"Ця естакада є злочином проти берегової лінії Александрії. Пляж у цьому районі зруйнований і перетворений на бетонні блоки", - зазначив держслужбовець Ваель Ідріс, який мешкає в районі Монтаза.

Чиновники захищають будівництво естакади і кажуть, що необхідно було припинити затори в східній частині Александрії, особливо влітку, коли до міста прибуває велика кількість відпочиваючих.

"Ці проекти стануть чудовим доповненням до Прибережної дороги в Александрії", - повідомив голова муніципалітету Монтаза генерал Мохамед Сахлул, маючи на увазі велике шосе зі сходу на захід.

alexandria-beau-rivage-beach-twitter (1)

Пляж до будівництва дороги. 2016 рік

alexandria-flyover

В ході будівництва. 2022 рік

Він також відкинув звинувачення містян в тому, що влада перетворила цю частину узбережжя на бетон, зазначивши, що територія навколо і під естакадою буде перетворена в набережну, де пішоходи зможуть насолоджуватися видом на море.

Fx9bHyZaYAA-6CF

Нагадаємо, у єгипетському місті Гіза, що в передмісті Каїра, у 2020 році побудували швидкісну магістраль, на одній із ділянок якої траса проходить максимально близько до житлових багатоповерхових будинків. Так близько, що їхні мешканці можуть торкнутися естакади рукою з вікна власного будинку.

Глава Центрального агентства з будівництва Єгипту Махмуд Нассар тоді заявив, що проект критично важливий і принесе району лише користь. При цьому чиновник стверджував, що жодної помилки у такому розташуванні об'єкта не було. Подібна відстань до багатоповерхівок існує тому, що ті збудовані незаконно на ділянках, де будівель не мало бути. Місцеві жителі в свою чергу запевняли, що вся необхідна дозвільна документація на будинки у них є, і вимагали компенсації у разі зносу їхньої власності.