У Болоньї, адміністративному центрі області Емілія-Романья на півночі Італії, заплановано будівництво чотирьох трамвайних ліній загальною протяжністю 57 км. Першою стане лінія Red завдовжки 16,5 км, яка з'єднає зупинку Еміліо Лепідо на заході міста із залізничною станцією Болонья-Центральна, а потім поверне на північ, розділившись на дві гілки.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Час у дорозі від зупинки Еміліо Лепідо до двох кінцевих становитиме 40 та 52 хвилини. Більша частина траси пройде виділеною смугою.

Лінією з 34 зупинками курсуватимуть трамваї, оснащені тяговими акумуляторними батареями, що дозволить відмовитися від контактної мережі на ділянці завдовжки 2 км в історичному центрі міста.

Введення лінії Red в експлуатацію намічено на 2026 рік. Проект включає спорудження двох депо, трьох підземних переходів, велосипедних доріжок довжиною до 12 км та нових паркувань, а також посадку понад 1500 дерев та кущів.

Згідно з прогнозами, щодня лінією Red користуватимуться 80 тис. осіб в будні дні. Після завершення будівництва решти трьох ліній трамваю пасажиропотік на лінії Red збільшиться до 105 тис. чол./сут, а сумарний обсяг перевезень на чотирьох лініях прогнозується рівним 300 тис. чол./сут - це 21% всіх поїздок на громадському транспорті міста.

На другому етапі намічено побудувати лінію Green, пізніше лінії Yellow і Blue.

З 1880 році у Болоньї експлуатувалася розгалужена історична мережа ліній трамвая, але у листопаді 1963 року її було скасовано. Відродження трамвайної мережі Болоньї передбачено планом розвитку сталої мобільності Piano Urbano della Mobilità Sostenibile (PUMS).