Оператор інфраструктури залізниць Великої Британії Network Rail опублікував п'ятирічний план (SBP) витрат на експлуатацію та поточне утримання залізниць Англії та Уельсу на контрольний період CP7 (з 1 квітня 2024 року по 31 березня 2029 року).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Витрати на цей період заплановано у розмірі 44,1 млрд фунтів стерлінгів.

Це на 8,1% більше у порівнянні з попереднім періодом CP6. У тому числі 18,8 млрд фунтів стерлінгів планується направити на експлуатацію та обслуговування інфраструктури (+3,1% до CP6), 18,2 млрд фунтів стерлінгів - на її оновлення (-0,9% до CP6).

На оплату електроенергії на тягу виділяється 4,1 млрд фунтів стерлінгів (+54% до CP6). Ще 1,85 млрд фунтів стерлінгів буде спрямовано на впровадження систем сигналізації нового покоління, 800 млн фунтів стерлінгів - на розгортання системи управління рухом поїздів ETCS.

Дохідну частину плану Network Rail на період CP7 формують надходження від операторів пасажирських та вантажних перевезень у вигляді плати за доступ до інфраструктури, станцій та депо, а також доходи від нерухомості.

Для заповнення частини доходів, що не вистачає для покриття витрат, Network Rail запросив у Міністерства транспорту фінансову допомогу у розмірі 27,7 млрд фунтів стерлінгів.