Уряд Шотландії запускає другу фазу програми щодо захисту автобусів з нульовим викидом (ScotZEB). На закупівлю автобусів із нульовим рівнем викидів та відповідної інфраструктури буде виділено до 58 млн фунтів стерлінгів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Еlectrive.

У першій фазі Zero Emission Bus Challenge Fund шотландський уряд виділив понад 62 млн фунтів стерлінгів на заміну 276 старих дизельних автобусів на нові електробуси та зарядну інфраструктуру.

Виробник автобусів Alexander Dennis Limited забезпечив половину замовлених нових електробусів у 137 транспортних засобів. У результаті кількість електробусів у Шотландії зросла до майже 600 одиниць.

"Уряд Шотландії вже інвестував 113 млн фунтів стерлінгів у 548 автобусів з нульовим рівнем викидів та допоміжну інфраструктуру, зараз уряд виділяє ще 58 млн фунтів стерлінгів", - зазначив міністр транспорту Шотландії Кевін Стюарт.

"Запуск другої фази ScotZEB Challenge Fund виконує зобов’язання уряду просувати повністю декарбонізоване майбутнє шотландських автобусів, підтримувати операторів будь-якого розміру, включно з громадським транспортом, операторів шкільних і міжміських автобусів, щоб перевести їх транспортні засоби на нульові викиди та встановити інфраструктуру, якою можна ділитися з іншими автопарками, щоб допомогти їм також здійснити перехід", - додав він.