Таллінн підписав контракт з польським виробником Pesa на поставку 23 нових трамваїв, згідно з яким, перший Pesa Twist прибуде на міські трамвайні лінії для тестування на початку 2024 року. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Аrileht Delfi.

Пройдено остаточні погодження, які стосуються як зовнішнього вигляду трамвая, так і внутрішнього.

Член правління Акціонерного товариства Tallinna Linnatransport (TLT) Андрій Новіков зазначив, що наразі процес виробництва трамвая йде за графіком, а це означає, що компанія активно готується до тестування нового трамвая Twist в умовах столиці за дев’ять місяців.

"Відмінність нових трамваїв в тому, що замість звичайних чотирьох дверей можна входити та виходити через шість. Крім того, нові трамваї розроблені таким чином, щоб їми було легше користуватися людям з обмеженою мобільністю", - підкреслив він.

Трамваї розраховані на 65 місць для сидіння, а загалом можуть вмістити 300 пасажирів. Салон матиме низьку підлогу, щоб забезпечити безпечне та комфортне користування трамваями для пасажирів із різними потребами.

Також трамваї будуть оснащені сучасними системами інформування і відеоспостереження. Встановлена ​​система пріоритету дозволяє трамваю проїжджати перехрестя в першочерговому порядку, а також дає можливість дистанційної діагностики.

"І кабіна водія, і салон отримають систему кондиціонування повітря", - додав член правління TLT.

Наразі трамвайний парк TLT налічує 64 трамваї. Закупівля додаткових має підвищити якість транспортного обслуговування столиці, оновлення та збільшення парку транспортних засобів, а отже, розширення сфери трамвайного сполучення.

"Будівництво трамвайних ліній Старого порту, яке перейшло в активну фазу, безумовно, приносить певні незручності, але коли нова лінія буде готова - жителі Таллінна зможуть їздити на нових трамваях", - каже директор сервісного підрозділу TLT Ханнес Халтен.

Зазначаєтиься, що з появою нових трамваїв TLT зможе обслуговувати більше пасажирів як із сьогоднішньою пропускною здатністю, так і після завершення будівництва лінії Vanasadama.

Снимок экрана 2023-05-05 110732

Снимок экрана 2023-05-05 110752

Снимок экрана 2023-05-05 110809

Снимок экрана 2023-05-05 110823

Снимок экрана 2023-05-05 110840