Анонсована на 5 травня зустріч учасників зернової угоди перенесена на наступний тиждень. Сьогодні будуть проведені лише технічні консультації відносно продовження дії ініціативи, заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

Про це пише ЦТС з посиланням на АПК inform.

За його словами, перед зустріччю заступників міністрів оборони країн-учасниць угоди виникла необхідність провести нараду за участю технічного персоналу ООН, Туреччини, України та росії.

"Ми продовжуємо наші зусилля для того, щоб зернова ініціатива тривала. Ми думаємо, що це питання буде продовжено в плановому порядку. Технічна нарада з 5 травня і нарада заступників міністрів наступного тижня", - сказав міністр.

Він також зазначив, що під час переговорів обговорюватимуть питання евакуації суден під турецьким прапором, які перебувають в Україні від початку війни.

"Евакуація цих суден також буде на порядку денному. Ми працюватимемо разом над створенням порядку денного, і цей порядок денний обговорюватимуть заступники міністрів, а рішення буде ухвалено пізніше", - сказав Акар.

Відповідаючи на запитання про його оцінку того, чи буде продовжено зернову ініціативу, він зазначив: "У нас склалося враження від зустрічей і переговорів, що ці роботи приведуть до позитивного результату. Ми працюємо для цього, ми намагаємося зробити це".