Віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков за погодженням Уряду України призначив керівника Адміністрації морських портів України.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АМПУ.

ДП "Адміністрація морських портів України", стратегічне підприємство, яке забезпечує утримання та використання об’єктів портової інфраструктури очолив Юрій Литвин.

"На цій посаді він сконцентрується на підвищенні ефективності Дунайського портового кластеру, який наразі є ключовим альтернативним шляхом для експортно-імпортної логістики, а також на залученні інвестицій в портову галузь. Серед пріоритетів також забезпечення стабільної  роботи зернової Ініціативи та забезпечення готовності портів до відновлення вільного комерційного судноплавства", - йдеться в повідомленні.

До призначення Литвин очолював державне підприємство "Укрводшлях", в умовах воєнного стану реорганізував роботу, об’єднавши функції державних підприємств з обслуговування та утримання внутрішніх водних шляхів в рамках реформи.