З 18 липня 2023 року росія понад 30 разів атакувала об'єкти портової інфраструктури України, заявив начальник відділу міжнародних відносин ДП "АМПУ" Олексій Панасюк, пише ЦТС.

За цей час 109 об'єктів та 6 цивільних будівель, було пошкоджено або повністю знищено.

"Внаслідок масованих атак на інфраструктуру морських портів було пошкоджено або частково зруйновано: елеватори, склади для зберігання зерна, олії та нафтопродуктів, трубопроводи, адміністративні та інші будівлі, транспорт, вантажі, у т.ч. зернові", - зазначив він.

За попередніми підрахунками, реставрація та відновлення будівлі морського вокзалу Ізмаїльського порту оцінюється в 1,6 млн доларів, відновлення будівлі пасажирського комплексу та морського вокзалу Одеського морського порту - 18 млн доларів.

Зазначається, що для забезпечення стабільної роботи Одеського порту необхідно провести капітальний ремонт третьої черги шляхопроводу, який було пошкоджено під час ракетної атаки, попередня вартість ремонту - 35 млн доларів.

"Загалом з 24 лютого 2022 року пошкоджено або знищено понад 600 одиниць рухомого та нерухомого майна ДП "АМПУ", - додав Панасюк.