Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький повідомив, що 28 квітня на автомобільних дорогах країни відновлять роботу 39 комплексів автоматичної фіксації правопорушень, пише ЦТС.

Зокрема, камери автофіксації перевищення швидкості та порушень правил дорожнього руху, які працювали до повномасштабного вторгнення рф, запрацюють на автодорогах Житомира, Івано-Франківська, Києва, Кременчука, Львова, Мукачева, Полтави, Чернівців, Черкас, Вінницької, Волинської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської та Рівненської областей відновлять роботу 35 комплексів автоматичної фіксації, а у місті Дніпрі та Кременчуці запрацює 4 нових прилади контролю.

Загалом розпочнуть роботу 39 комплексів автоматичної фіксації правопорушень.

"Всі ці комплекси будуть працювати на фіксацію найрозповсюдженішої причини ДТП - перевищення дозволеної швидкості руху", - зазначив Білошицький.

Нагадаємо, що з 24 лютого 2022 року камери автофіксації порушень на дорогах України не працювали. Відновлювати їхню роботу поліція почала з 16 травня минулого року. За підсумками 2022 року такими пристроями було зафіксовано 1,5 млн порушень правил дорожнього руху.