Віце-прем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у вівторок на запрошення турецького міністра оборони Хулусі Акара вирушить до Туреччини, аби обговорити Чорноморську зернову ініціативу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

Візит Кубракова до Туреччини відбувається на тлі заяви Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України про блокування росією зернової угоди.

У відомстві зазначили, що з 10 квітня російська сторона в Спільному Координаційному Центрі Стамбулув односторонньому порядку припинила реєстрацію суден, які подають українські порти для формування інспекційного плану. 

"Натомість росіяни формують власний план інспекцій, вибираючи судна з черги на свій розсуд, що повністю протирічить умовам зернової ініціативи та неприйнятно для України", - йдеться в повідомленні. В результаті вже вдруге за 9 місяців роботи зернової ініціативи не складено інспекційного плану і не проінспектовано жодного судна. Це ставить під загрозу функціонування зернової ініціативи.