Оператор громадського транспорту Роттердама (Нідерланди) Rotterdamse Elektrische Tram (RET) відкрив рух лінією метрополітену B до станції Хук-ван-Холланд Странд, розташованої в пляжній зоні на узбережжі Північного моря.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Закриту в 2017 році лінію Hoekse (Роттердам - Хук-ван-Холланд) завдовжки 24 км було передано з управління залізниць Нідерландів NS оператору RET.

Після модернізації як лінії метро з системою управління рухом поїздів по радіоканалу (CBTC), у 2019 році її відкрили для курсування поїздів метро. Наступним етапом стало продовження лінії на 1,2 км до станції на пляжі.

Станція Хук-ван-Холланд Странд має дві колії з острівною платформою. Під час її проектування враховано особливості морського клімату, передбачено спеціальні заходи захисту від впливу піску, вітру та солі.

Станція розташована всього за 40 м від берегової кромки, це найменша в Західній Європі відстань від рейкових шляхів до моря. Так, в Іспанії станція метро Барселонета розташована за 600 м від пляжу.

Частота руху до станції Хук-ван-Холланд Странд складе три пари поїздів на годину по буднях і чотири пари - у вихідні дні.

photo_2023-04-06_10-55-50