Ізмаїльський целюлозно-картонний комбінат на земельній ділянці площею майже 2,4 гектара за межами Старої Некрасівки Саф’янівської громади має намір побудувати причал з відповідною інфраструктурою з метою їх подальшої експлуатації для збільшення обсягу перевантаження та зберігання зернових, навалювальних та генеральних вантажів

Про це пише ЦТС з посиланням на Юг.Today.

Перед цим Саф’янівська сільська рада повинна розробити детальний план території, що фінансуватиме підприємство, та провести громадські слухання, йдеться у проєкті рішення сільради, що розглядалося на сесії 29 березня.

За словами керівника управління земельних ресурсів громади Костянтина Чумаченка, ця земельна ділянка знаходиться на території Ізмаїльського целюлозно-картонного комбінату, біля берегової зони Дунаю.

"Сьогодні на всі дунайські порти розповсюджується відповідна державна програма, в рамках якої вони працюють як зерноперевальні. Тому Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України надає дозвіл на розміщення нових причалів вздовж Дунаю з урахуванням того, що їх можна буде задіяти для перевалки зерна. У целюлозно-картонного комбінату буде перший причал, тому й потрібно розробити детальний план території", -пояснив він.

В обґрунтуваннях детального плану зазначається, що встановлення ним видів функціонального та цільового призначення територій надає можливість власникові земельної ділянки зміни цільового призначення з ведення особистого селянського господарства на розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель, споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Нагадаємо, раніше ЦТС писав, що Ренійська міська рада 24 березня дала дозвіл на створення мультимодального терміналу в порту Рені. На позачерговому засіданні сесії було розглянуто питання надання дозволу ТОВ "Девелопмент Рені термінал" на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для подальшої їх передачі в оренду терміном на 49 років для будівництва та обслуговування об’єктів інженерної та транспортної інфраструктури (розміщення мультимодального терміналу) в м. Рені Ізмаїльського району Одеської області (за межами населеного пункту).