Адміністрація морських портів України має намір довести глибину в портах Ізмаїла та Рені до значення 7,2 метрів, повідомив виконувач обов'язків голови АМПУ Олексій Востриков.

Про це пише ЦТС з посиланням на Думську.

За його словами, АМПУ має витягти близько 350 тисяч кубометрів ґрунту та мулу в Ізмаїлі та близько 270 тисяч кубометрів у Рені.

"Зараз проводяться днопоглиблювальні роботи в акваторії порту Ізмаїл. До кінця року плануємо повернутися в паспортні глибини 7,2 метрів. Протягом тижня-двох почнеться також днопоглиблення в акваторії порту Рені. В обох портах роботи виконуються власними силами АМПУ", - пояснив Востриков.

Очільник АМПУ також зазначив, що в обох портах зараз задіяні всі причали без винятку, які можна використовувати для завантаження зерна.

Нагадаємо, що раніше українською стороною було здійснене відновлення паспортних глибин на українській ділянці річки Дунай і оголошеної осадки 6,5 м. Це дозволило вже на початку березня досягти рекордного значення в 12 суднозаходів та 90 тис. тонн вантажів на добу. На кінець середньодобова кількість проводок суден вже сягала 16.

Як відзначали в АМПУ в коментарі ЦТС, експлуатаційне днопоглиблення гирла Бистре дало стрімкий розвиток Дунайським портам та значно вплинуло на вантажопотік. Свідченням тому, приміром, стало те, що вже на початку травня оператори порту Ізмаїл виконали річний план перевалки.