Один з провідних світових операторів контейнерних терміналів, APM Terminals (входить до групи AP Moller-Maersk), оголосив про розширення свого терміналу в Роттердамі, повідомили в адміністрації порту, пише ЦТС.

Проект включає ділянку площею близько 47,5 га з 1000-метровою глибоководною причальною стінкою.

Адміністрація порту Роттердам зараз здійснює будівництво нових причальних стін, які будуть готові до середини 2024 року. Очікується, що проект розширення дозволить збільшити контейнерообіг майже на 2 млн TEU.

За планами новий об'єкт буде введено в експлуатацію у другому півріччі 2026 року.

Термінал APM відкрився в районі Maasvlakte II у 2015 році як повністю автоматизований об'єкт із нульовим рівнем викидів вуглецю. Додаткову секцію терміналу також буде повністю автоматизовано. Крім того, тут буде встановлено берегову електростанцію.

У 2022 році в тому ж районі ділянку площею 18,5 га було передано в оренду групі A.P. Moller-Maersk для будівництва логістичних центрів та холодильних складських приміщень, що відкриються у 2024 році. На цій території буде побудовано депо площею майже 16 га для Star Container Services, дочірньої компанії групи A.P. Moller-Maersk, що надає інтермодальні послуги для завантажених та порожніх контейнерів.

APM Terminals спеціалізується на проектуванні, будівництві, управлінні та експлуатації морських портів та терміналів, а також "сухих" терміналів. Глобальна мережа APM Terminals на сьогодні включає 65 терміналів та понад 117 внутрішніх логістичних центрів. APM Terminals є також найбільшим оператором портів і терміналів в Африці, який управляє 12 активами в 10 країнах континенту, у тому числі перевалочних пунктів у Танжері, Марокко та Порт-Саїді.