Новий узбецький авіаперевізник Silk Avia отримав свій перший літак. Турбогвинтовий ATR 72-600 прибув до Ташкента 21 березня після триденного перельоту з Бангкока із шістьма зупинками - у Сінгапурі, Індії, Омані, Єгипті, Кіпрі та Азербайджані.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аerointernational.

Це перша з трьох машин даного типу, які нова авіакомпанія придбала у жовтні 2022 року в авіакомпанії таїландської Bangkok Airways. Усі літаки мають вік три роки та пройшли передпродажне технічне обслуговування.

За словами голови правління Uzbekistan Airports, материнського холдингу Silk Avia - Рано Джураєвої, другий ATR 72-600 прилетить до Узбекистану 28 березня. Третій літак прилетить з Таїланду 17 квітня, оскільки в ході інспекції виявлено проблеми в двигуні, тож йому було необхідно пройти ремонт.

Лівею авіакомпанії всі літаки отримають уже в Узбекистані. За час очікування літаків Silk Avia розраховує отримати сертифікат експлуатанта, необхідний для початку комерційної експлуатації. 

На першому етапі маршрутна мережа нової авіакомпанії включатиме найпопулярніші напрямки: з Ташкента до туристичних центрів Узбекистану - Самарканда, Бухари та Ургенча, а також до міст Ферганської долини. Silk Avia розраховує замістити на внутрішньоузбецьких маршрутах державну авіакомпанію Uzbekistan Airways, дозволивши останній сконцентруватися на міжнародних перевезеннях.

Регіональний перевізник також розраховує працювати як фідерний для Uzbekistan Airways. У 2024 році Silk Avia планує отримати п'ять нових літаків ATR 72-600. Угода про їх придбання була підписана із франко-італійським концерном ATR у листопаді 2022 року.

За словами Джураєвої, незважаючи на те, що в 2022 році в Узбекистані було запущено багато нових авіакомпаній, попит на авіаперевезення все ще перевищує пропозицію.