Найближчим часом в білорусі може розпочатися кампанія по звільненню значної кількості працівників залізничної галузі. Це скорочення стане наймасштабнішим за останній час.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Співтовариство залізничників білорусі.

З посиланням на інформовані джерела, заявляється, що план по зниженню кількості працівників "Білоруської залізниці" мінімум на 8 тис. працівників вже доведено до керівників відповідних рівнів.

Серед причин кадрових скорочень називаються погані фінансові показники залізничної галузі, що обумовлені, зокрема, впливом західних санкцій та зниженням обсягів залізничного транзиту територією білорусі.

Наразі кількість працівників БЖД, за наявними даними, складає 64,5 тис. осіб.

dinamika-snizheniya-chislennosti-rabotnikov-bzhd-s-planiruemym-sokrashheniem

Нагадаємо, що в листопаді 2022 року Україна завершила процедуру виходу з Угоди про координаційні органи залізничного транспорту СНД, до якої входить у тому числі білорусь.

Тим часом, більшість залізничних перевезень між Китаєм і ЄС все ще відбувається транзитом через територію росії і білорусі.

Відзначимо, що БЖД відіграє важливу роль в перевезеннях озброєнь і особового складу для російських військових, тим самим забезпечуючи ведення загарбницької війни проти України.