Один з найбільших у світі контейнерних перевізників Moller-Maersk повідомляє, що стежить за розвитком подій в Україні та впроваджує рішення для вантажів клієнтів у межах дотримання безпеки.

"Логістичні операції в країні та за її межами залишаються складними, однак ми раді повідомити вам, що компанія Maersk тепер може пропонувати пряме бронювання в Україну з усього світу, полегшуючи проблему, яка часто виникала протягом минулого року", - цитує ЦТС повідомлення компанії від 6 березня.

В Maersk заявили, що для цього запустили нове щотижневе баржеве сполучення з порту Констанца (Румунія) до українського порту Рені. Сервіс працюватиме за двома маршрутами - через Констанцу/Дунайський канал і Чорне море - з транзитним часом приблизно 1,5 дня.

"Бронювання буде залежати від пропускної здатності та належної документації, яка включає юридичне прийняття положення про Україну через постійний ризик у цьому регіоні", - додали в Msersk.

Нагадаємо, що в порту Рені з грудня працює контейнерний термінал "Вікінг Альянс", відкриття якого відбулося в грудні 2022 року. В середньому, раз на тиждень термінал приймає щонайменше 150 контейнерів в імпорті та 400 контейнерів в експортному напрямку. Подекуди показники перевищують 200 і 550 відповідно. Перевезення контейнерів здійснюються до румунського порту Констанца фідерними суднами та баржами.

Також ЦТС писав, що подібний сервіс має запрацювати з березня між Констанцою і Ізмаїлом.

Нагадаємо, що Maersk припинив суднозаходи до України з лютого минулого року.