Росіяни планують виконати роботи по відновленню повноцінного залізничного сполучення Керченським мостом до липня 2023 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс.

"Що стосується залізничної частини. Вона - там же теж у нас два прольоти, по одному йде повноцінна робота, потяги йдуть. Друга частина трішки постраждала, ну ми все-таки вирішили її відновити, щоб у разі, якщо буде рух вантажних та пасажирських поїздів збільшено, щоб її теж задіяти. Її ми закінчимо до середини літа", - цитує агенція слова віце-прем’єра рф Хісуліна.

Нагадаємо, що 8 жовтня на незаконно збудованому російськими окупантами мостовому переході стався вибух, внаслідок чого обвалилися два прогони автомобільного мосту в напрямку анексованого Криму. Також через загоряння цистерн з паливом було пошкоджено залізничну колію. 

За тиждень після цього уряд російської федерації видав розпорядження, згідно з яким ремонтні роботи на пошкодженому вибухом Керченському мосту повинні бути завершені не пізніше 1 липня 2023 року.

Ще в жовтні минулого року російські пропагандисти стверджували, що рух пошкодженим мостом відновлено у повній мірі. Але лише 5 грудня було офіційно повідомлено про відновлення руху правою частиною автомобільного мосту, а 23 лютого - про відновлення автомобільного руху по всім полосам.