Кордон України перетнули вантажівки з тимчасовими мостами від Адміністрації державних матеріальних резервів Чеської Республіки. Ця союзна країна надіслала 14 мостів як гуманітарну допомогу. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Через російську військову агресію на державних дорогах України зруйновано 153 мости. Відновити транспортний зв'язок допомагають європейські держави, передаючи тимчасові переправи.

Мости, що передала Чехія будуть встановлені замість зруйнованих під час повномасштабного російського вторгнення. 

"Мости є ключовими елементами будь-якої транспортної мережі. Під час повномасштабної війни Україна зосереджує зусилля на забезпеченні проїзду знищеними переправами. Маючи гостру потребу тимчасових конструкцій, працюємо з нашими друзями та міжнародними партнерами для налагодження якісної та надійної логістичної системи в Україні", - коментує міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

photo_2023-02-23_18-22-34 (2)

photo_2023-02-23_18-22-34

Легкозбірні металеві мости від чеських партнерів вже застосовуються в Україні. Упродовж минулого року Чехія подарувала Україні 10 переправ. Частина з них вже змонтована і використовується громадянами на Київщині, Харківщині і Черкащині.

З початку російсько-української війни тимчасові мости Україні відправили Чехія, Франція, Норвегія, Швеція. Загалом ці країни передали 29 тимчасових переправ. Частина конструкцій вже встановлена і функціонує на деокупованих територіях Київщини, Чернігівщини і Харківщини.