Українське Дунайське пароплавство повідомило, що шість буксирів-штовхачів підприємства обладнані системою відеоспостереження, пише ЦТС.

"Минулого року ми розпочали програму зі створення комплексної системи моніторингу. Важлива складова моніторингу - відеофіксація. З часом вона охопить не лише флот, але й виробництво, ремонту базу, забезпечення. Нині системою відеоспостереження обладнані вже шість самохідних суден", - йдеться в повідомленні 

Відеофіксація проводиться по бортах (по дві камери), з капітанського містка і корми. Додатково одна-дві камери розміщені в машинному відділенні.

Судна обладнані системою супутникового зв’язку, тому спостереження проводиться у режимі онлайн. Якщо зв’язку тимчасово немає, інформація накопичується на записуючому пристрої і у подальшому передається на пункт управління.

На випадок аварійного відключення електроенергії система має автономне джерело живлення. Система має відповідний ступень захисту від зовнішнього втручання на випадок спроби її пошкодити та вивести з ладу

"Основна мета відеофіксації - контроль за виконанням рейсового завдання, захист інтересів компанії та екіпажу у випадку позаштатних ситуацій, запобігання крадіжкам палива", - додали в УДП.