Фонд державного майна України планує до кінця зими 2023 року виставити на аукціон майновий комплекс ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт", повідомив начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський.

Про це пише ЦТС з посиланням на Порти України.

За його словами, після ДП "Морський торговельний порт Усть-Дунайськ" це буде другий портовий актив, який спробують приватизувати.

"Зараз це єдині порти, які передані для приватизації. Чи будуть продавати з аукціону інші об’єкти, залежить від результатів приватизації Усть-Дунайського та Білгород-Дністровського портів. Зараз за цим стежить Міністерство інфраструктури та центральний офіс Фонду державного майна", - додав Славський.

У квітні ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт" розпочало роботу у форматі транспортно-логістичного центру до відкриття Чорного моря для судноплавства.

У травні 2021 року ДП "БДМТП" передано під управління ФДМ для підготовки до приватизації. Приватизаційний конкурс планувалося оголосити у першому кварталі 2022 року.