Водневий поїзд Coradia iLint виробництва компанії Alstom встановив світовий рекорд, подолавши на одному баку водню відстань у 1175 км.

Як передає кореспондент ЦТС з Берліну, про це журналістам повідомили на виставці InnoTrans-2022, що відбувається у столиці Німеччини, і де був представлений такий поїзд.

Як відзначають в Alstom, мова йде про поїзд iLint серійного виробництва другого покоління, який зараз вже експлуатується на постійній комерційній основі в Німеччині (раніше в тестовій експлуатації знаходилися два дослідних iLint першого покоління. - ЦТС).

Поїзд, який виконав подорож з рекордним показником, належить до парку  Регіональної транспортної компанії Нижньої Саксонії (LNVG), і з середини серпня виконує регулярні пасажирські перевезення в мережі залізнично-транспортної компанії регіону Ельба-Везер (EVB). В рамках цього проекту Alstom також співпрацює з газово-інжиніринговою компанією Linde.

Стартувавши у Бремерферде, маршрут Coradia iLint перетнув Німеччину. З Нижньої Саксонії водневий поїзд проїхав через Гессен до Баварії, та зупинився на 1175 км поблизу німецько-австрійського кордону.

IMG_0239

photo_2022-09-19_12-53-03