Президент Alstom в Європейському регіоні Джан-Лука Ербачі висловив жаль відносно нереалізованого через початок війни росії проти України проекту щодо постачання "Укрзалізниці" 130 електровозів. Топ-менеджер запевнив, що компанія не втратила інтересу до українського ринку і готова буде повернутися до питання співпраці з УЗ, щойно це стане можливо.

Про це він розповів у коментарі журналісту ЦТС на полях виставки InnoTrans-2022, що стартує у Берліні. 

"Ми намагалися почати роботу в Україні, були близькі до підписання контракту", - нагадав Ербачі. Але війна поставила цей проект на паузу. 

На запитання, чи продовжує Alstom контактувати з УЗ і вести певні переговори на майбутнє, топ-менеджер відповів: "По-перше, я хочу відзначити, що ми продовжуємо підтримувати наших людей, які працювали в Харкові, їхні родини... Також ми продовжуємо контактувати з менеджментом УЗ. Вони будуть на InnoTrans і, сподіваюся, ми з ними зустрінемося. І ми всіляко готові підтримувати український народ. Ми відкриті для рестарту нашої співпраці".

Нагадаємо, що на початку лютого Україна і Франція домовились щодо постачання 130 електровозів Alstom для УЗ. Було підписано відповідний протокол. Сума майбутнього контракту мала скласти 900 млн євро.