В січні-серпні 2022 року на Кілійському суднобудівельно-судноремонтному заводі, що входить до складу Українського Дунайського пароплавства, вже було відремонтовано 31 одиницю флоту.

Як повідомляють в УДП, на яке посилається ЦТС, цьогорічна програма ремонту та відновлення флоту пароплавства - наймасштабніша за останнє десятиріччя.

Цього року на підприємстві ремонтувалися буксири-штовхачі, самохідні суховантажні судна, баржі. Проводилися всі види робіт: заводські, докові та міжрейсові.

"На початку програми пріоритет віддавався ремонту барж, адже не вистачало тоннажу для перевезення вантажів. Зараз пароплавство намагається ставити судна в ремонт комплексно - теплохід та баржі, з яких формується караван.

Відремонтовано теплоходи "Русе", "Ігор Момот", "Лука Капикраян", "Краснодон", "Капітан Кюселинг". На завершальному етапі теплоходи "Валентин Пиляєв", "Механік Ян" та "Львів", - розповіли в УДП.

Раніше ЦТС писав, що Кілійському суднобудівельно-судноремонтному заводу дозволили використати для ремонту суден флоту пароплавства метал з корпусу судна "Капітан Столбовський", яке не змогли добудувати за 15 років.