У Збройних Силах України офіційно підтвердили удари по Антонівському мосту в Херсоні та греблі в Новій Каховці.

Як пише ЦТС із посиланням на Лігу, про це повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

За її словами, ЗСУ продовжують "відпрацьовувати" вогневий контроль по Антонівському мосту, який було встановлено кілька днів тому.

"Він приносить результати, які виходять досить серйозні як по Антонівському мосту, так і по греблі в Новій Каховці. Також знищено кілька складів з боєприпасами, ми уточнюємо результати влучань", - заявила Гуменюк.

Вона зазначила, що партизанський рух на півдні та підриви складів суттєво впливають на моральний стан та боєздатність окупантів, вони зазнають втрат у техніці, боєкомплекті та особовому складі.

"Росіяни підтягують резерви, які хотіли використовувати для активних дій надалі, щоб залатати дірки в обороні", – заявила речниця ОК "Південь".

Вперше удару по Антонівському автомобільному мосту Збройними силами України було завдано 26 липня. Невдовзі російські окупанти навели поруч із мостом поромну переправу, пропускна здатність якої, втім, обмежена.