В оперативному командуванні "Південь" підтвердили удари Збройних Сил України по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні.

Про це повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Ліга.

За її словами, ЗСУ тримають під вогневим контролем усі стратегічно важливі логістичні та транспортні артерії супротивника на півдні, які мають критичне значення для постачання росіян.

Вона зазначила, що українська армія "руйнує не інфраструктуру, а плани ворога", а робота артилерії ЗСУ є "настільки делікатною та ювелірною, що більше спрямована на деморалізацію окупантів".

"Удари по Антонівському мосту були, але вони були філігранними", - резюмувала Гуменюк.

Своєю чергою, російські пропагандисти опублікували відео з "гауляйтером" Кирилом Стремоусовим, який стоїть на тлі мосту з боку, де не видно ушкоджень, та заявляє, що рух на переправі перекритий. Деякі джерела пишуть про те, що значні пошкодження покриття не дають можливості для проїзду мостом, він перекритий, туди не пускають навіть легкові авто пропагандистів. Біля мосту утворився затор з автомобілів.

19 липня російські окупанти опублікували відео, на якому видно дірки від потраплянь по Антонівському мосту - одному з двох мостів через Дніпро в районі Херсона.

Повторного удару було завдано вранці 20 липня: окупанти показали наслідки обстрілу переправи.

Ексрадник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань стверджує, що у росіян серйозні труднощі з ремонтом мосту. Ймовірно, фахівців доведеться шукати в Криму, на що піде час.