Греція заявила про готовність запропонувати свої судна для вивезення морським шляхом українського зерна, заблокованого росією, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції після завершення саміту НАТО у Мадриді.

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

"Туреччина намагається бути посередником у домовленостях. Греція заявила, що готова надати судна, щоби вивезти зерно з України. Інші союзники залучені до різноманітних дипломатичних зусиль, щоб досягти угоди, яка дасть змогу судам з продовольством вийти з Чорного моря. Також Литва, Румунія та інші країни докладають зусиль, щоб використати наземні можливості та за допомогою залізниці перевезти продовольство наземними шляхами", - сказав Столтенберг.

За його словами, лідери країн-членів НАТО обговорили продовольчу кризу, створену росією, та шляхи виходу з неї.

"Важливо, що союзники зустрілися, обговорили та обмінялися думками щодо зусиль, яких вони докладають, щоб вивезти якнайбільше зерна з України. Також важливо передати меседж, протилежний тому, що президент рф і Китай посилають світу за допомогою їхніх кампаній дезінформації. Причина продовольчої кризи - не санкції НАТО, а війна президента рф. Найкраще рішення покласти край цій кризі – це завершити війну", - сказав генсек.