В Греції знову з'являться літаки для далеких перельотів після того, як найбільша авіакомпанія країни Aegean Airlines оформила замовлення на чотири авіалайнери Airbus A321neo LR.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

Цей літак є модифікацією популярної вузькофюзеляжної моделі A321neo, яка використовується на лініях середньої довжини. Однак у версії A321neo LR додано паливні баки, завдяки чому авіалайнер може літати 7,5 години.

Такі характеристики дозволять Aegean Airlines відкрити далекомагістральні рейси з Афін, які раніше були неможливі, а також покращити сервіс на вже відкритих маршрутах тривалістю від 4 годин.

Як потенційні нові напрямки з Афін Aegean Airlines назвала Байрейн, Доху і Аман на Близькому Сході, Лагос, Аддіс-Абебу і Найробі в Центральній Африці, Делі та Мумбай в Індії, Алмати в Казахстані.

Зараз грецький авіаперевізник використовує стандартні A321neo для польотів Європою в компонуванні на 220 місць.

У далекомагістральних A321neo LR Aegean Airlines зменшить кількість місць до 180. Завдяки цьому в салоні з'явиться повноцінний бізнес-клас із кріслами-ліжками, а в економ-класі встановлять розважальну систему з індивідуальними екранами. Вона разом із доступом в інтернет у польоті дозволить пасажирам скоротити час під час тривалих перельотів.

Aegean Airlines очікує отримати всі чотири A321neo LR протягом 2026 та 2027 років, а у другому кварталі 2024 року представить новий продукт більш детально.

Далекомагістральний флот Греції на початку 2000-х років включав флот широкофюзеляжних авіалайнерів Boeing 747-200 та Airbus A340-300, які використовувала авіакомпанія Olympic Airlines. Однак через фінансові труднощі авіаперевізник припинив польоти у 2009 році. З того часу грецькі авіакомпанії не мали у своєму флоті літаків великої дальності.