Адміністрації портів Монреаль, Квебек і Труа-Рив’єр в Канаді оголосили про створення робочої групи, яка буде націлена на спільну реалізацію проектів розвитку судноплавства та залучення вантажів на річці Святого Лаврентія.

Як пише ЦТС з посиланням на Splash, підписання відповідної угоди викликане стратегічними, економічними та екологічними факторами.

Щорічно три згадані порти сумарно обробляють близько 72,4 млн т генеральних, контейнерних, навалювальних та наливних вантажів.  

"Глобальні ланцюжки постачання реструктуруються. Судноплавні компанії та зацікавлені особи, що займаються імпортом та експортом, шукають кращі маршрути з найкращою вартістю... У наших портів та нашої економіки є можливості", - прокоментував угоду Мартін Імбло, президент та генеральний директор адміністрації порту Монреаля.

Робоча група вивчатиме різні напрямки співпраці, які могли б підвищити конкурентоспроможність коридору Св. Лаврентія, такі як зв'язок між портами та вантажними та залізничними транспортними мережами, обмін досвідом або сумісність технологічних систем.

Нагадаємо, що ріка Св. Лаврентія протікає територією США і Канади та з’єднує з Атлантичним океаном Великі озера.

На Верхньому озері Великих озер розташований порт Дулут, який вважають найвіддаленішим від морського узбережжя морським портом.