Естонія готується до потенційної блокади Балтійського моря, йдеться у опублікованому Щорічному бюлетені Сил оборони країни, пише ЦТС.

Країна вважає одним із ключових питань можливу блокаду Балтійського моря та виступає за спільні дії у цьому напрямі з Польщею, Швецією та Фінляндією, заявив командувач Силами оборони Естонії генерал Мартін Херем.

"Ми значно покращили наші морські можливості. В даний час на озброєнні ВМФ є як морські міни, так і протикорабельні ракети. Разом з Польщею, Швецією та Фінляндією, які щойно вступили до НАТО, ми повинні мати можливість вирішити одну з наших ключових проблем - можливу блокаду у Балтійському морі", - сказав генерал.

За його словами, "після цього для агресора стає зовсім малоймовірним розгортання корабельної та протиповітряної оборони у Балтійському морі, що, у свою чергу, дозволяє нам надавати повітряну та морську підтримку з боку союзників".

"Естонська дивізія, створена трохи більше року тому, під час навчань гарно зарекомендувала себе. Таким чином, створено командний потенціал для сил НАТО, які знаходяться тут і прибудуть як підкріплення в нових оборонних планах альянсу", - сказав він.