Компанія "ТАС Агро", яка входить до Групи ТАС Сергія Тігіпка, має намір в перспективі розвивати власний флот.

Як пише ЦТС з посиланням на АПК-Інформ, про це розповів керівник компанії Олег Заплетнюк в інтерв’ю українському Forbes.

"За три-чотири роки "ТАС Агро" буде повністю вертикально-інтегрованою компанією, яка має власну переробку, власний флот, ефективну команду, технології, свої дослідницькі центри. На кожному етапі створення продукції ми матимемо додану вартість", - зазначив топ-менеджер.

Аргументуючи плани створення власного флоту, Заплетнюк сказав, що такий варіант поки що розглядається на перспективу і наразі ще не є якоюсь конкретною ціллю.

"Але ми дивимося, які є обмежуючі чинники і як їх зняти протягом наступних кількох років. І можливо, власні баржі, власний флот чи перевантажувальний термінал матимемо. Сьогодні дуже важливо бути незалежним, тобто контролювати весь ланцюг логістики", - підкреслив він.

"ТАС Агро" обробляє понад 80 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Київській, Вінницькій, Кіровоградській та Миколаївській областях. Компанія працює в сферах рослинництва, тваринництва, зберігання зернових.

Раніше ЦТС писав, що агрохолдинг Kernel придбав вже три судна для експорту власної продукції. "Власний флот… дозволяє керувати витратами по всьому логістичному ланцюгу. Розвиток власного судноплавства, зокрема, не змушує нас фіксувати тоннаж з ринку, що є невигідним у період завищених фрахтових ставок під час воєнного стану", - прокоментували в компанії.