Аеропорт "Київ" може відновити роботу протягом місяця, коли буде прийнято рішення про відкриття повітряного простору над Україною.

Про це пише ЦТС з посиланням на Українські новини.

"Із військової точки зору, аеропорт "Київ" знаходиться у непридатному для використання стані, літаки не можуть приземлюватись і злітати. Наразі аеропорт перебуває під посиленою охороною, все що відбувається на території відбувається за погодженням з військовим керівництвом", - зазначив голова ради директорів Міжнародного аеропорту "Київ" Денис Костржевський.

За його словами, спільними зусиллями колективу аеропорту і військових аеропорт перетворено на неприступну фортецю. Але, водночас, аеропорт знаходиться у такому стані, що всі ті пошкодження, всі ті заходи, які були зроблені для унеможливлення використання аеродрому супротивником, можна досить швидко усунути.

"Можу з упевненістю сказати, що ми будемо готові приймати пасажирів через місяць з моменту, коли буде прийнято рішення про відкриття повітряного простору над Україною. Техніка - в придатності,  фахівці - готові", - додав голова ради директорів аеропорту.

При цьому Костржевський нарікнув на проблему з кадрами. "90% персоналу було відправлено в неоплачувані відпустки. Багато хто з працівників пішов захищати Україну із зброєю в руках, хтось допомагає в тилу. Багато людей опанували нові спеціальності. І тому реальність така, що частина фахівців може не повернутись на підприємство, взагалі у галузь. В авіації, в аеропортовій справі є такі спеціальності, коли, якщо відриваєш від діяльності людину на два чи три роки, то вона втрачає кваліфікацію", - зазначив він. 

Костржевський підкреслив, що в аеропорту робиться все можливе, щоб утримати та зберегти основний кістяк, - тих фахівців, техніків, інженерів, який стане основою відродження підприємства. "І саме ці люди зараз підтримують підприємство у належному стані і будуть приймати перших пасажирів після відкриття повітряного простору", - підсумував голова ради директорів аеропорту "Київ".