В результаті серії ударів по російськім нафтопереробним заводам, яких завдали Сили оборони України, випуск автомобільного бензину в росії знизився на 7,4%.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Економічна правда з посиланням на The Moscow Times.

Зазначається, що, згідно з даними Росстату, за тиждень, який завершився 24 березня, випуск автомобільного бензину в рф впав на 7,4% і становив 754,6 тис тонн.

"Тижнем раніше в росії було вироблено 815,3 тис тонн бензину, за тиждень з 4 по 10 березня - 838,9 тис тонн. Таким чином, за три тижні економіка втратила 10,1% виробництва бензину. Випуск дизельного пального за той самий період просів на 3,9%, до 1,648 млн тонн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, рф почала переговори з білоруссю про імпорт бензину. Загалом, наразі простоюють 14% потужностей первинної переробки нафти на російських НПЗ, з них майже 10% припадає на заводи, які виробляють автобензин і дизпаливо для внутрішнього ринку.

Раніше в Міністерстві оборони Великої Британії підрахували, що удари по нафтопереробним заводам, імовірно, призвели до порушення роботи як мінімум 10% потужностей російських нафтопереробних заводів. А експерти в галузі енергетики відзначали, що українська кампанія атак безпілотників на російські нафтопереробні заводи призвела до того, що до 12% нафтопереробних потужностей країни-агресора змушені були призупинити роботу